«Тиха надлюбов...»

2017-01-30

Тиха надлюбов... То плин моєї Росі

і молитва неба зоряного, що бринить над хатою.

Тиха надлюбов присіла на порозі

Обняла лелечо маму й тата.

Поезія, як ми знаємо, це ремесло, яке живиться виключно натхненням, талантом, який, як кажуть, від Бога. Кожне слово повинне бути своїм у кожному рядку, у кожному вірші...

Поезія. Без неї ми не уявляємо ні години відпочинку, ні будь-які урочистості. Поезію слухаємо із завмиранням серця, як блискучу музичну варіацію.

25 січня до Жмеринки завітали вінницькі поети, щоб зустрітися з учнями місцевих шкіл. Представив гостей керівник міськрайонного літературного об’єднання «Калинове гроно» Володимир Горлей.

Саме з музики розпочалась зустріч з поезією учнів 11 класу ЗОШ І-ІІІ ст. № 3 з Віктором Крупкою – поетом, педагогом, журналістом, літературознавцем, доцентом кафедри української літератури Вінницького державного педагогічного університету ім. Коцюбинського. Вона проходила в читальній залі КЗ «Жмеринська центральна районна бібліотека ім. В. П. Вовкодава».

Нині наш гість керує літературно-мистецькою студією «Вітрила», що базується на кафедрі української літератури. В. Крупка є активним учасником багатьох мистецьких і просвітницьких проектів у місті й області.

Разом з поетом до нас завітала студентка ІІІ курсу факультету філології і журналістики ВДПУ ім. Коцюбинського, член літературно-мистецької студії «Вітрила», учасниця клубу «Любительки оповідань Вінниці», журналіст Вінницького обласного радіо Вероніка Ганай. Гарною грою на фортепіано вона налаштувала аудиторію на ліричний лад. Вона читала свої прозові та поетичні твори, які увійшли до її збірки «Уривки самотніх думок». Багато гарних слів про неї, як творчу особистість, сказав наставник й викладач Віктор Крупка.

Він також зробив екскурс в сучасну молодіжну літературу, спілкуючись з старшокласниками. Ознайомив присутніх зі своєю поетичною збіркою «Тиха надлюбов...», яка побачила світ 2016 року. До неї увійшли вірші про любов до рідного дому, до батька-матері і тих місць, де завше блукають тіні дитинства. Вони сповнені почуттям радості і щастя, насолоди життям, милуванням природою, тривогою і болем.

Читаючи власні поезії, Віктор Крупка приділив багато уваги темі кохання, яка бентежить душу молодих людей. Вони мали можливість послухати вірші, які автор написав останнім часом. Найактивнішим учасникам заходу він подарував власну збірку.

Також творчі зустрічі відбулися у НВК «ЗОШ І-ІІІ ст. ліцей» та ЗОШ І-ІІІ ст. № 4 м. Жмеринки. Вони принесли гарні враження, приємні хвилини насолоди поетичним словом і надією на продовження такого спілкування в майбутньому.

/Files/images/20-.JPG/Files/images/22-.JPG/Files/images/21-.JPG/Files/images/23-.JPG/Files/images/24-.JPG

Кiлькiсть переглядiв: 392

Коментарi